Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

Kaapverdië | Blog | Vakantie in eigen land | MWay productions

Wie had dit aan het begin van het jaar gedacht? Vakantie in eigen land. Ik niet in ieder geval. Waren we aan het begin van het jaar nog een tripje in maart aan het plannen, al snel vielen al die plannen in duigen. Niks geen Kaapverdië. En al snel werden de plannen voor de zomervakantie ook bijgesteld.

Buitenland

In het begin dacht ik nog, laat ik maar laat mijn vakantie plannen, want wie weet kunnen we dan wel weer naar het buitenland. Niets bleek minder waar… No way dat ik in het vliegtuig wil stappen op dit moment. En de kans lopen ergens vast te komen zitten in een of ander buitenland, klonk me ook niet aanlokkelijk in de oren.

Sleur

Dus vakantie in eigen land werd het dus. Maar 3 weken Runtumhause leek me niet wat, ik wilde wel echt even uit de dagelijkse sleur. Want door het vele thuiswerken, was ik al meer dan me lief is thuis geweest.

Huisje

En dan bedenk je dat je familie een huisje heeft, midden in de bossen, op 40 minuten rijden, in het Vechtdal. En het huisje was ook nog vrij, precies in onze gezamenlijke week vrij! Hoe fijn! Dus auto volgeladen en op naar de bossen!

Spartaans

Mijn zus reageerde min of meer in ongeloof dat wij juist dit als vakantie uitgekozen hadden. Ze vindt het namelijk nogal Spartaans daar… Maar wat heb je nog meer nodig dan een bed, douche, mogelijkheid tot koken én een houtkachel?? Voor mij voelt het als pure luxe. Heerlijk teruggetrokken, genieten van al het moois om ons heen, wandelen, lekker eten, slenteren door een dorpje, wijntjes. Intens geluk als je het mij vraagt.

Blog

En waarom zit ik dan toch een blog te schrijven nu, zul je je misschien afvragen? Tja, ik had me zo voorgenomen om niets aan werk te doen in de vakantie. En eerlijk is eerlijk, een blog schrijven voelt ook niet als werk. En zoals de vaste lezers weten, ik schrijf m’n blogs meestal als ik ‘aan het werk’  ben bij het Kunstenlab.

Middagje

Vrij nemen van mijn vrijwilligerswerk zit er nog niet echt in bij mij. En aangezien ik maar op 40 minuten rijden ben, dacht ik, ach, ik ga daar gewoon een middagje zitten, even op en neer kan prima. En de wetenschap dat ik hierna nog een volle week vakantie hebt, werkt ook ontzettend mee.

Eigen land

Nederland | Blog | Vakantie in eigen land | MWay productions

Maar vakantie in eigen land dus. Hoe ontzettend fijn kan dat zijn? Nu hebben wij ook wel ontzettende mazzel met het weer, eerlijk is eerlijk. Maar desondanks, er zijn nog zoveel mooie plekjes in eigen land die we niet kennen.

Moraal

Dat is dan ook de moraal van mijn verhaal. Deze hele crisis leert ons (of in ieder geval mij!) om de simpele en eenvoudige dingen te waarderen. Hoe normaal is het om te knuffelen? Salsa te dansen? Handen te schudden? Heerlijk uit te gaan? Shoppen in de stad? Allemaal zaken die niet meer zo vanzelfsprekend zijn als dat ze waren voor het C-virus uitbrak.

Aanpassen

In de huidige tijd moeten we ons aanpassen, onze creativiteit wordt getest. Knuffelen wordt beperkt tot een klein kringetje. Salsa dansen kan weer, maar alleen met een vaste partner in je eigen ‘vierkantje’, partnerruil is uit den boze. Handen schudden is verworden tot de meest inventieve begroetingsrituelen, van ellebogenboksen tot voetenwerk. Uitgaan, ik doe er nog niet aan mee, de risico’s zijn mij te groot. Shoppen wil ik alleen maar als ik zeker weet dat ik voldoende afstand kan houden.

Brein

Brein | Blog | Vakantie in eigen land | MWay productions

Maar dat het een beroep doet op de creativiteit, is een kolfje naar mijn hand. Want mijn brein werkt al mijn hele leven ‘anders’  dan dat van de doorsnee mens. Ik ben als een vis in het water nu. Ook al maakt het het uitoefenen van mijn ‘vak’ niet makkelijker, je gaat je hoe dan ook aanpassen. Het kan niet anders.

Simpele dingen

Zoals al eerder gezegd, je leert meer waardering te krijgen voor de simpele dingen. Vakantie in eigen land, een bbq & biertjes in de achtertuin. Een boek lezen bij een knisperend haardvuur. Deze vakantie is feitelijk een perfecte samenvatting van het huidige leven. Alleen al daarom zouden we er zo nog 3 weken bij aan kunnen plakken.

Werkmodus

Langzaamaan gaan we weer richting werkmodus. Met zo’n vakantie nog vers in het geheugen, gaat dat prima. Helemaal zen, koppie leeggemaakt en weer volop ruimte voor nieuwe, inspirerende, creatieve ideeën om mee aan de slag te gaan. Mijn handen jeuken, op een positieve manier! Ontzettend veel zin om alle hersenspinsel om te gaan zetten naar concrete, uitvoerbare activiteiten.

Creatieve flow

Flow | Blog | Vakantie in eigen land | MWay productions

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken om je creatieve flow weer op gang te krijgen? Heb je ideeën in je hoofd die snakken naar uitvoering? Of wil je weer gewoon lekker sparren (op 1,5 meter afstand!) om tot goede ideeën of oplossingen te komen? Of ben je ervan overtuigd dat ik vooral zelf iets bij/voor jou moet komen organiseren (mét inachtneming van de RIVM-richtlijnen)? Of denk je dat de juiste partner kan zijn om samen wat op touw te zetten?

Aarzel dan niet, bel of mail mij dan! Samen gaan we, op afstand, 1,5 meters maken! Ik weet het zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.