Het C-virus (ook wel Corona genoemd)

Het C-virus (ook wel Corona genoemd)

We hebben er allemaal in meer of mindere mate mee te maken (gehad), het C-virus, ook wel Corona genoemd. Of je nu wilt of niet, eronderuit kwam je niet, want ons leven werd behoorlijk beheerst door de intensieve maatregelen die hieruit voortkwamen.

C-virus | Blog | MWay productions

Maatregelen

En nee, ik wil het over die maatregelen verder niet gaan hebben, want ik denk dat er al genoeg over geschreven en gezegd is. Uiteraard heb ik mijn mening erover, maar ik denk dat die al voldoende tot uiting komt als ik het heb over het C-virus in plaats van over Corona of Covid-19.

Opgeleverd

Wat voor mij stukken interessanter is, en dus hopelijk ook voor degenen die dit lezen, wat heeft het met mij gedaan? Wat is me het meest tegen gevallen van deze intensieve periode? Maar nog veel belangrijker, wat heeft het mij en MWay productions opgeleverd?

Vaste lezers

Want de vaste lezers van mijn blog, weten inmiddels wel dat ik heel erg van het omdenken ben. En dat betekent niet dat ik een of andere positiviteitsguru pleit te zijn, verre van dat zelfs. Maar ik hou ervan om de zaken op een nuchtere, aan sarcasme grenzende manier te bekijken en daarmee dus te kijken wat ik eruit kan halen voor mezelf.

Humor | Blog | MWay productions

Negatieve

Maar laat ik met het negatieve beginnen, om op die manier in ieder geval positief te kunnen eindigen. Met welke veranderingen had/heb ik nou echt moeite?

Ik begin met de belangrijkste. Tenminste, voor mij de belangrijkste, maar ik denk dat velen zich erin zullen herkennen.

Boodschappen

Boodschappen | Blog | MWay productions

Boodschappen. Het is nog nooit mijn hobby geweest, maar het C-virus heeft mijn liefde voor de supermarkt verre van aangewakkerd. Sowieso ben ik iemand die enorm gesteld is op haar eigen ruimte. In mijn aura kom je alleen maar als ik je daartoe uitnodig. Over het algemeen kan ik die aura prima bewaken. Maar met name in supermarkten lijkt men totaal het bestaan van een aura te zijn vergeten. Of de natuurlijke bescherming wordt uitgeschakeld op het moment dat je de schuifdeuren van de supermarkt binnen loopt.

Survival of the fittest

Het lijkt alsof mensen in de supermarkt ineens hun oerinstincten weer terugkrijgen. Ze moeten jagen op voedsel. En dat is een heel serieuze bezigheid. Daarvoor mag je natuurlijke grenzen overschrijden. Survival of the fittest, zoiets wordt het dan. Men krijgt een soort van waas voor de ogen en is alleen maar gericht op het veroveren van de buit.

Into the Wild

Nu ben ik nooit een survival liefhebber geweest. Ik weet niet of ik het zou overleven in de vrije natuur. Waarschijnlijk zou ik persoonlijk voor een slechte remake van Into the Wild zorgen. Absoluut geen kaskraker, maar wel eentje met een triest einde.

Wildebeesten

Boze aap | Blog | MWay productions

Kortom, ik wil altijd zo snel mogelijk weer uit die supermarkt zijn. Daarom deed ik voorheen ook vrijwel dagelijks een boodschap omdat ik op die manier veel doelgerichter te werk kon gaan én een stuk sneller langs alle wildebeesten kon vluchten.

Hamsteren

Maar met het C-virus kwam daar een einde aan, want we moesten onszelf in supermarktbezoekjes gaan beperken. Boodschappen doen werd nog erger een overlevingstocht dan het voorheen al was. Desinfectie, karretjes, afstand, plexiglas, we weten allemaal dat dit inmiddels vaste ingrediënten van de supermarkt zijn geworden. En de bezoekers veranderden (evolueren kan ik het echt niet noemen), men ging hamsteren, zoals een geweldige doventolk, Irma Sluis, zo prachtig uit kon beelden. En dan met name toiletpapier.

Lintje

Degene die dat voor elkaar heeft gekregen, om mensen daartoe aan te zetten, mag van mij een lintje krijgen, het liefst van papiermaché. Tjonge, serieus? Wat gaat toiletpapier je helpen tegen een pandemie? Ik kan hier de meest belachelijke antwoorden op verzinnen, maar echt, nee, niets, nada, niente, noppes.

Positieve

Goed, tijd om door te gaan naar het positieve, want ik merk dat ik maar al te makkelijk verzand in mijn ergernissen. Want die zijn uiteraard wel deels serieus, maar tegelijkertijd ook in zeer grote mate onderdeel van mijn gezonde sarcasme.

Wat heeft deze afgelopen periode (het waren slechts maanden, maar het voelde veel langer!) nu opgeleverd voor mij?

1,5 meter samenleving

Voornamelijk dat ik me er eigenlijk toch wel heel erg prettig voel bij die 1,5 meter samenleving. Niet bij iedereen hoor, want ik heb met recht heel erge huidhonger gehad en nog steeds wel. Maar ik merk dat ik in heel veel gevallen zo’n enorme verbetering vind dat mensen elkaars ruimte nu gedwongen moeten respecteren.

C- virus | Afstand | Blog | MWay productions

Afstand

Deze letterlijke afstand zorgt voor mij dat ik ook veel meer naar de dingen kan kijken zoals ik het altijd al graag doe. Ik hou ervan om de helicopterview te hebben. Maar als de dingen en de mensen heel dichtbij zijn, is dat met tijd en wijle wel heel moeilijk.

Bezinning

Dus het helpt mij enorm. Ook al is het hele sociale leven stil gelegd en kan ik nu pas weer naar maanden de draad op gaan pakken qua organiseren, coördineren en workshops maken en geven. Het is een wederom een soort van bezinningsperiode geweest.

Alleen ditmaal een hele lange. En een mondiale. Tenminste, ik hoop dat meer mensen deze periode hebben aangegrepen om te bedenken wat nu echt belangrijk is in het leven.

Missen

En natuurlijk heb ook ik het uitgaan gemist, het salsadansen, terrasjes, lekker buiten de deur eten. Maar nu het weer kan en mag, steeds een beetje meer, weet ik wel dat ik het koester. Er net nog even iets meer van geniet dan dat ik altijd al deed. Want het is allemaal niet zo vanzelfsprekend.

Aura

Qua werk heeft het mij gebracht dat het voor mij heel belangrijk is om mijn aura te blijven bewaken, de helicopterview te houden. En het afstand houden, zorgt er tevens voor dat de focus goed is, waardoor goed luisteren en uitvragen alleen maar makkelijker wordt.

Draad

Wil je ook de draad weer oppakken na het C-virus? En wil je weer gewoon lekker sparren om tot goede ideeën of oplossingen te komen? Of ben je ervan overtuigd dat ik vooral zelf iets bij/voor jou moet komen organiseren? Of denk je in mij de juiste partner te hebben om samen wat op touw te zetten?

Aarzel dan niet, bel of mail mij dan! Samen gaan we, op afstand, 1,5 meters maken! Ik weet het zeker!

Eén antwoord op “Het C-virus (ook wel Corona genoemd)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.