Het zijn der dingen kan niet zonder focus

Focus

MWay productions | Blog | Woestijn focusDe laatste tijd voelde ik me enigszins een roepende in de woestijn. Ik was lichtelijk stuurloos en miste focus. Uiteraard had mijn coach dit nog door voordat ik het doorhad en was daarom al bezig om te kijken hoe die focus weer terug kon komen.

Topsporter

Immers, elke topsporter heeft begeleiding en ook deze zien vaak veel eerder wanneer het even niet zo lekker loopt, om vervolgens daar al op te gaan ‘sturen’.

Eigenwijs

Tegen de tijd dat ik het zelf door had, waren er al allerhande zaken gebeurd, waardoor ik al veel eerder tot die conclusie had kunnen komen, maar eigenwijs en eigenzinnig als ik ben, hield ik lange tijd vol dat ik er niets aan de hand was, ik prima wist waar ik mee bezig was en dat het allemaal wel goed zou komen.

Website

MWay productions | Blog | Hack Tot mijn website gehackt bleek te zijn. Dat was bijzonder genoeg voor mij wel een teken aan de wand. Ik was echt de focus kwijt! Hoe kon mij, de control freak, dit nou gebeuren? Waarom had ik er niet aan gedacht om mijn site voldoende te beveiligen? Hoe kon ik zo naïef zijn om te denken dat dat bij mijn site niet zou gebeuren?

Aanpak

Ok, hier had ik dus even volledige focus voor nodig. Hoe te handelen? Feitelijk verschilt een dergelijke aanpak niet zo van het organiseren van een workshop of evenement. Want wat zou mijn plan van aanpak zijn? Daar moet ik even goed over nadenken.

Beveiligen

MWay productions | Blog | Beveiligen focusHet doel was me wel gelijk duidelijk, een beter beveiligde, weer werkende website. Want het zag er allemaal heel fancy uit, dat ‘doorgelink’, maar ze waren vergeten mijn bankrekening op te vragen voor de extra inkomsten die er gegenereerd werden ‘over mijn rug’.

Persoon

Goed, wie en/of wat had ik ervoor nodig om dit te tackelen? Binnen no time had ik alle personen benaderd die in mijn ogen meer verstand hebben van websites dan ik. Ik ben eerst mijn eigen kringetje afgegaan.

Host

Daaruit leerde ik al snel dat het raadzaam was om contact op te nemen met mijn ‘host’, daar waar mijn website ‘huist’. Ik stel me dan zo een heel team nerds voor dat niet anders doet dan de hele dag achter een schermpje zitten.

Nerd

Hoe dan ook, deze nerdy boy had binnen no time uitgevonden wat er aan de hand was, maar nee, het oplossen kon hij niet. Want dát was nogal veel werk en (dus?) niet hun werk. Maar het goede nieuws, hij wist wel de naam van het besmette bestandje en dan moest ik zelf maar gaan zoeken in de … (ik ben de naam ook alweer vergeten). Ik was dus alweer een stapje verder. Al had ik tegelijkertijd geen idee waar ik moest wezen.

MWay productions | Blog | Laptop

Knowhow

Met deze informatie kon ik wel verder verslag uitbrengen aan mijn kring van bekenden met websiteknowhow. Hiermee zouden deze slimmerds vast weten wat te doen.

Voorkomen

Uiteraard was ik ondertussen, voortvarend en constructief als ik ben, aan de slag gegaan met het installeren van verschillende beveiligings- en scanplug ins. Want dit zou me geen tweede keer gebeuren. Dit moest ik zien te voorkomen in te toekomst.

Plan van aanpak

MWay productions | Blog | Kameleon Belangrijk onderdeel van het plan van aanpak! Eventuele valkuilen noteren en kijken of er een oplossing voor is, of dat er nog verder naar gezocht moet worden óf dat het een valkuil is die je voor lief kan nemen, omdat je er toch makkelijk weer uit kan klauteren zonder jezelf al te veel schade te berokkenen.

Security

Ondertussen heb ik mijn belangrijkste contact even flink onder druk gezet. Hij doet iets met internet security, dus al mijn hoop was op hem gericht. En hij wílde me ook wel helpen, alleen zag ik nog niet zoveel gebeuren. Nog een tip: hou je contacten warm en zorg dat je opgemerkt blijft!

Druk

Enige druk werkte gelukkig wel, want binnen een dag had hij het ‘besmette’ onderdeel naar boven gevist en uitgeschakeld. Het zat ‘m in een bepaald plug in. En het ironische aan het verhaal… Ik gebruik die plug in helemaal niet! Zo zie je maar weer dat opruimen loont.

Opgeruimd

Door het opgeruimd te houden, is het ook veel makkelijk om de focus erin te houden. Want je hebt overzicht, minder zaken die je kunnen afleiden. Super easy dus! Aanrader! En dat geldt zowel voor analoge zaken als voor digitale zaken. Iets met bomen en bos, je weet wel.

Herstel

Lang verhaal kort, doordat ik de focus moest leggen op het herstellen en beveiligen van mijn website, voelde ik de focus op mijn bedrijf ook weer meer binnenstromen.

Richting

MWay productions | Blog | FocusWaar wil ik heen met mijn bedrijf? Acht jaar geleden schreef ik mijn eerste ondernemersplan. Naar dat eerste plan ben ik op zoek gegaan, omdat ik weet dat daar mijn eerste oorspronkelijke ideeën in staan die de kern hebben gevormd voor mijn ondernemerschap.

Jubileum

Dus wat is er mooier dan dit 8-jarig jubileum te vieren met hernieuwde en frisse focus? Terug naar de kern naar waar het ooit begonnen is.

Vitaliteit

Want ik wil produceren, dat zegt de naam immers al. En nu dus weer de juiste focus op wat, wie, waar en hoe. Zie het als een vitaliteitsinjectie. Zo nu en dan heeft je bedrijf dat nodig. Zeker wanneer je een eenmansbedrijf runt en je dus makkelijker de focus verliest, omdat er niet een ander in de zaak zit om je scherp te houden.

Omgeving

Maar gelukkig heb ik genoeg mensen om me heen, al dan niet professionals, die me meer of mindere mate, liefdevol willen bijsturen en me herinneren aan mijn doelen. Mooi is dat. Tel je zegeningen.

MWay productions | Blog | Wave focus

Contact

Heb jij hulp nodig bij het focussen? Of kan ik je helpen die focus te vinden? Bel of mail mij dan!

2 antwoorden op “Het zijn der dingen kan niet zonder focus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.