Mindset

MindsetMWay productions | Blog | Mindset

Op dit moment onderga ik een beetje een lastige periode. Enerzijds ben ik superdruk en anderzijds moet ik noodgedwongen wachten. Dat soort periodes vraagt om de juiste mindset. En dat klinkt natuurlijk heel erg mooi, maar hoe doe je dat dan?

In the pocket

Als je dat mij 1,5 jaar geleden had gevraagd, had ik je het antwoord schuldig moeten blijven. Vandaag de dag ben ik nog steeds geen expert, maar heb ik er wel een veel beter beeld bij én nog veel belangrijker, heb ik aardig wat tools ‘in the pocket’ om er daadwerkelijk wat mee te doen.

Coach

Een en ander was mij echter niet gelukt zonder een geweldig coach. Degenen die mij wat beter kennen, weten al over wie ik het heb. Mensen kom je tegen om een reden, daar ben ik van overtuigd. Je weet nog niet altijd meteen wat die reden is, maar dát er een reden is,  is wat mij betreft zeker.

NLP & Feng Shui

Deze coach, Mary-Rose Kolkman, combineert het liefst NLP met Feng Shui. En dat vind ik mooi, want sinds een aantal jaren ben ik ervan overtuigd dat wanneer westers oosters ontmoet, je een behoorlijk goed totaalplaatje hebt om ‘beter’ te worden. Of dat nu lichamelijk of geestelijk is.

AbracadabraMWay productions | Blog | Abacadabra

Laat ik beginnen met het uitleggen van deze termen, want ik denk niet dat iedereen even goed weet wat het is. Wellicht heb je er wel al ooit van gehoord, maar klinkt het ergens ook nog heel erg als abracadabra. En dat snap ik, want voor mij was het ook nog behoorlijk onbekend terrein toen ik eraan begon.

NLP

NLP staat voor neuro linguïstisch programmeren en dat is een samenstelling van een aantal factoren; Neuro verwijst naar de interactie tussen de zintuigelijke waarnemingen (zintuigen) en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en de mind). Linguïstisch verwijst naar de taal en andere non-verbale communicatiesystemen die wij gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te geven. Programmeren verwijst naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

Feng Shui

Feng shui (spreek uit: fung siwee) betekent ‘wind’ en ‘water’. Het is een Chinese leer van ruim 3000 jaar oud die zegt dat de omgeving je welzijn kan beïnvloeden. Feng Shui leert welke invloed vormgeving en inrichting van o.a. gebouwen op de mens hebben.

Combinatie

MWay productions | Blog | Feng ShuiDe combinatie van deze twee is zowel verrassend als uiterst werkzaam voor de mindset. Veel mensen denken dat Feng Shui iets zweverigs is, maar ik denk dat dat alleen maar voortkomt uit onwetendheid. Het is namelijk veel eerder zoiets als wiskunde, maar dan in het kwadraat. Het heeft te maken met berekeningen, elementen, kleuren, vormen, etc.

Voorbeelden

Ik ga me er niet aan branden door voorbeelden te geven, want daarvoor is mijn kennis nog te ontoereikend. In mijn geval maak ik gebruik van Feng Shui door elementen in mijn huis te ‘plaatsen’ waardoor de energie verbeterd wordt, maar ook heb ik een maandberekening die mij ‘vertelt’  welke (kleur) kleding ik ’s ochtends aan ga trekken en welke accessoires mij gaan helpen om de dag beter door te komen.

MWay productions | Blog | QiQi

Eenieder die wel eens te maken heeft gehad met welke Chinese wetenschap dan ook, weet dat Qi een term is die veel gebezigd wordt. Qi (ook wel ch’i, chi, ki of gi) is een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur, doorgaans gedefinieerd als adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie dat deel uitmaakt van alles wat bestaat. Even heel kort door de bocht, als de Qi goed is, dan is alles goed. Of het nu gaat om jou als persoon of de omgeving waarin je je begeeft.

TCM

Qi kun je beïnvloeden, of beter gezegd, je kunt ervoor zorgen dat die beter stroomt. Dat is wat therapeuten doen die opgeleid zijn in TCM (Traditional Chinese Medicine). In dat geval gaat het voornamelijk om lichamelijke ongemakken die hiermee verholpen kunnen worden. Zij doen dit aan de hand van acupunctuur, tuina massage en/of Chinese kruiden. Feng Shui masters doen feitelijk hetzelfde, maar dan door middel van styling. Dat kan in je huis zijn, maar ook net zo goed in kleding. Het beste is uiteraard een combinatie van deze.

Bewust versus onderbewust

Zoals je zult begrijpen, doet het wat met je mindset. Bewust zul je hier wat van merken, maar meer nog komt dat omdat het werkt op je onderbewuste. Dat is ook hetgeen waar een NLP-master zich mee bezig houdt, patronen beïnvloeden in je onderbewuste, en dat komt er dan op een bewuste manier uit.

Verandering

MWay productions | Blog | VeranderingUiteraard heeft dit nog het meest zijn uitwerking op persoonlijk vlak. Mensen in mijn naaste omgeving hebben ongetwijfeld opgemerkt dat ik veranderd ben. Niet heel extreem, maar wel op een positieve en subtiele manier. Zelf merk ik voornamelijk dat ik veel beter in mijn vel zit, beter met situaties om kan gaan. Hierdoor ben ik zelfverzekerder en weet ik heel goed wat ik wil (en wat ik niet wil!).

MWay productions

Mede hierdoor is MWay productions ontstaan. MWay productions is samen met mij gegroeid. Niet zo heel gek natuurlijk als je bedenkt dat ikzelf de drijvende kracht ben achter het bedrijf. Maar door MWay productions op te richten, heb ik mezelf op vele manieren weten te ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben met het eigen bedrijf dat er nu staat. Het groeit en bloeit met mij mee. Dat is de kracht. De Qi stroomt.

2 antwoorden op “Mindset”

  1. Helder blog Marieke en ik wens voor jou dat de Qi voor jou goed gaat stromen en dat je daar de vruchten van mag plukken!!
    Groetjes,
    Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.