Balans

Balans

MWay productions | blog | yin yang balansDe balans opmaken tijdens het vervullen van mijn vrijwilligerstaak bij het Kunstenlab,  lijkt wel vaste prik te worden.

En ik denk ook wel te weten hoe dat komt, en eigenlijk is dat best ‘ernstig’.

Door de week heen ben ik best heel druk en gun mezelf nauwelijks rust. Er is altijd wel iets dat nog gedaan moeten worden, hetzij werk, hetzij het huishouden, hetzij klussen en ga zo maar door.

Kunstenlab

Maar als ik dan de zaterdag- of zondagmiddag bij het Kunstenlab zit, kan ik niet zo heel veel meer doen. Natuurlijk moet ik zorgen dat de tentoonstelling op tijd in werking is en wanneer er bezoekers komen, sta ik deze te woord en geef ik desgewenst tekst en uitleg.

Maar dan nog is het, no offense, geen Rijksmuseum waar de mensen rijen dik staan te wachten om binnen te komen. Met andere woorden, tijd genoeg om aandacht te besteden aan andere zaken.

Havenkwartier

MWay productions | blog | HavenkwartierZoals dan het schrijven van een blog. Vaak heb ik in de voorafgaande periode al ideeën gekregen en in de rustgevende omgeving van het Havenkwartier, krijgen deze dan verder vorm en rolt er meestal relatief snel en makkelijk een blog uit.

Het is hoe dan ook een inspirerende plek, waar ik wellicht zelf in de toekomst nog eens hoop te exposeren!

Te

Om terug te komen op die drukte, ik heb daar al eens eerder over geschreven in mijn blog Tijd. Toen had ik mijn balans wat beter op orde dan op het moment. Maar dat ligt simpelweg in het feit dat ik teveel, te snel en tegelijk wil.

Mijn moeder zei het vroeger al, alles waar te voor staat is niet goed, behalve tevreden en tegoed. En gelijk heeft ze, uiteraard zou ik bijna zeggen, want zeker als je ouder wordt, realiseer je steeds meer hoeveel meer gelijk je ouders hadden dan je ooit voor mogelijk hield toen je jong was.

Ironie

MWay productions | blog | schilderenEn feitelijk weet ik ook dondersgoed waarom ik het mezelf op dit moment zo moeilijk maak, dat is het ironische. Soms gebruik je dingen doen om andere dingen niet te (hoeven) doen. Dingen die je minder leuk vindt, of moeilijk, of lastig.

En dus ga ik voor ‘vervangende werkzaamheden’. Zo ben ik recent eindelijk begonnen aan het schilderen van de buitenboel. Ik had een erg goede reden om dat tot voor kort nog niet te hoeven, maar nu is die reden weggevallen, dus moest ik wel.

Klus

Er zat meer in deze activiteit dan alleen maar dat het noodzakelijk was. Gelukkig wist ik al heel lang en heel goed welke kleur ik wilde en zo geschiedde. Ik ben nog niet helemaal klaar, maar ik ga alweer aardig rap richting eindresultaat. Weer een flinke klus die ik van mijn lijstje kan schrappen.

Rust

MWay productions | blog | wu weiMaar waar wil ik nu eigenlijk heen met mijn verhaal? (Ook ik kom daar vaak al schrijvende achter). Ik weet, voel en onderken dat er bij mij wat meer balans moet komen.

Ik ben vooral en voornamelijk aan het werk. Thuis ben ik bijna geen enkele avond en ook de weekenden kennen over het algemeen ook maar weinig rustmomenten.

Dat kun je even volhouden, maar op een gegeven moment breekt het op. Ik merk dat ik die kant uit aan het gaan ben, en dat is fijn, want dan heb ik de mogelijkheid om in te grijpen.

Tijd

Dus op zoek gaan of juist terugkeren naar de dingen die rust geven in het hectische bestaan en dan vooral daar de tijd voor nemen! Zoals in bad gaan, een goed boek lezen, een hele Netflixserie achter elkaar uit kijken. En ik weet van mezelf dat ik die momenten bewust moet gaan plannen. Dat klinkt heel tegenstrijdig, maar alleen op die manier worden ze weer een beter en meer aanwezig onderdeel van de dagelijkse gang van zaken.

Balans

Hierdoor kom ik weer beter in balans en kan ik weer energie opwekken om weer een volgend project aan te kunnen gaan. En er staat nog genoeg te doen. Heel veel leuke projecten waar ik ontzettend veel zin in heb, maar dan moet ik wel het juiste energielevel hebben. Dus dan is het even pas op de plaats en simpelweg genieten van de geneugten van het leven. Even wat meer momenten van niets moet en alles mag.

Mindset

Mway productions | blog | opladen‘Gelukkig’ hoef ik het niet allemaal zelf/alleen te doen. 1 à 2 keer in de maand neem ik deel aan een Mindset workshop, gegeven door Mary-Rose Kolkman.

Tijdens haar workshop leer ik de vervelende zaken en emoties in een laatje te stoppen en zo meer ruimte te creëren voor de positieve en daarmee dus ook de energie weer te laten stromen.

Ik zie die avonden dan ook als ‘oplaadmomenten’. En dat wil niet zeggen dat ik er altijd even kwiek vandaan kom, want het effect heeft soms wat meer tijd nodig, maar het is hoe dan ook een goed gevoel om de schijf weer even een stukje te defragmenteren. Binnen afzienbare tijd is het effect merkbaar.

Zelfkennis

Kortom, die balans komt er wel weer. Door zelfkennis en een beetje hulp van buitenaf, daar is niets mis mee. Ik kan het iedereen aanraden. Voor nu ga ik dan toch nog even aan het werk om dit blog online te krijgen en dan spreek ik bij deze af dat ik na afloop van mijn ‘dienst’ heerlijk in bad ga met een Netflixserie! Nu al zin in!

2 antwoorden op “Balans”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.