Projecten

In mijn vorige blog heb ik verteld over het ontstaan van MWay productions. Dan wordt het nu volgens mij de hoogste tijd om wat meer te gaan vertellen over de projecten waar ik op dit moment mee bezig ben.

Deventer Beursvloer

Enige tijd geleden heb ik met mijn bedrijf op de Deventer Beursvloer gestaan om te netwerken en wellicht leuke contacten op te doen. Net op tijd was ik voorzien van

gloednieuwe flyers en vers van de pers visitekaartjes. Superblij mee, want ze waren gelukkig precies zoals ik ze in gedachten had.

Eenmaal gearriveerd bij Saxion werd ik hartelijk ontvangen en voorzien van een naamkaartje. Eerst natuurlijk even sfeer proeven en zien welke bedrijven, verenigingen en stichtingen er allemaal aanwezig waren.

Stichting de Parabool

Terwijl ik daarmee bezig was, werd ik al meteen aangesproken door twee enthousiaste dames van de Stichting de Parabool. Zij hadden mijn naam op de lijst zien staan en dachten dat MWay productions perfect geschikt zou zijn ter ondersteuning van hun organisatie van een ‘feestweekend’. Dit vindt plaats in november van dit jaar ter ere van het 25-jarig bestaan van hun stichting.

We stellen ons aan elkaar voor en zijn het er al snel over eens dat ik zeker wat zal kunnen gaan betekenen voor de stichting. We vullen het formulier in en laten een en ander officieel vastleggen bij de notaris. Hoppa, eerste opdracht in de pocket! Zij blij, ik blij.

Dagcentrum Sparrenheuvel

Heel lang hoef ik niet te wachten op de 2e geïnteresseerde. Een dame van Carinova sprak mij aan, omdat ze op de lijst had gelezen dat ik ook workshops ontwikkel. Ze vertelde me dat ze werkt op Dagcentrum Sparrenheuvel in Schalkhaar. Ze hebben daar al diverse activiteiten, maar ze was benieuwd wat MWay productions voor hen zou kunnen betekenen. Op het dagcentrum komen ouderen, onder andere met dementie en NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Zij komen soms 1 dag in de week, maar er zijn er ook die 2 of 3 keer per week komen. Sommigen willen niets liever dan een potje Rummikub spelen en dat is natuurlijk ook hartstikke gezellig. De bezoekers van het dagcentrum worden hier uitgedaagd, door vrijwilligers en activiteitenbegeleiders, op creatief gebied maar het is goed en fijn als hier extra aandacht, mogelijkheden voor zijn. Ieder persoon neemt weer nieuwe ideeën en een “frisse blik” mee.

Aangezien de doelgroep mij op de één of ander manier raakt (wellicht omdat mijn moeder bejaardenverzorgster was en ons wel eens meenam naar haar oude werkplek), besloot ik de uitdaging aan te gaan en een afspraak met Carinova te maken.

Uitdaging

Met beide organisaties ben ik inmiddels in gesprek gegaan en we zijn nog steeds erg enthousiast over de samenwerking. Het zijn twee totaal verschillende organisaties, met als enige overlapping dat ze beiden een vorm van zorg verlenen. Ook hun aanvragen bij MWay productions verschillen nogal, maar dat maakt het juist zo leuk.

Ik voel me ontzettend uitgedaagd om een goede, solide en adequate ondersteuning te bieden aan Stichting de Parabool. Het moet een knalfuif worden en als ik daar door mijn kennis en kunde een bijdrage aan kan leveren, maakt mij dat ontzettend trots. Ik heb nu alweer zin om bij de volgende bijeenkomst aanwezig te zijn. Temeer ook omdat ze een ontzettend gemotiveerd en enthousiaste feestcommissie hebben.

De uitdaging bij Carinova is totaal anders, maar daarom niet minder leuk. Het vergt inzicht in de doelgroep en een workshop die aansluit bij hun mogelijkheden, maar ook een stukje ‘out-of-the-box’ denken. Natuurlijk kan ik activiteiten bedenken die ze wellicht al veel vaker hebben gedaan en ontzettend leuk vinden. Maar ik vind het juist de sport om iets te bedenken dat ze zeer zeker kunnen, maar wat ze nog nooit gedaan hebben en toch heel leuk gaan vinden. Dit is de generatie die nooit vrije tijd had, vooral en veel werkte. Totaal anders dan ‘de jeugd van tegenwoordig’ die al op jonge leeftijd allerhande hobby’s hebben, aan sport doen en ga zo maar door.

Bewonersvereniging Zandweerd

Recentelijk is daar nog een nieuwe opdracht bij gekomen. Tot voor kort was ik niet op de hoogte van het bestaan van een heuse bewonersvereniging in mijn wijk de Zandweerd. Één van mijn buren is penningmeester bij deze vereniging en nodigde mij uit om een keer aan te schuiven bij hun vergadering. Dit omdat MWay productions wellicht een concrete bijdrage zou kunnen leveren aan een van hun projecten.

Bewonersvereniging Zandweerd heeft een project op poten gezet genaamd “Doe mee en ontdek jezelf in Zandweerd”. Dit project heeft als doel het activeren van sociaal kwetsbare buurtbewoners en het activeren van sociale netwerken en voorzieningen in en rond de omgeving van deze buurtbewoners. De overeenkomsten met een ander vrijwilligersproject waarvan ik voorzitter was, waren me meteen duidelijk. Hierdoor kon ik al snel en makkelijk meepraten met het bestuur.

MWay productions denkt een zeer zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan dit project. Naar aanleiding van deze vergadering zullen er nog meer gesprekken volgen om verder vorm te geven wat de precieze taken van MWay productions zullen worden. op die manier zal er een opdrachtomschrijving uit voort rollen.

Bijzonder

Kortom, 3 hele leuke projecten, allemaal op hun eigen manier uitdagend, interessant en absoluut in mijn straatje. Ik heb er enorm veel zin in om verder de diepte in te gaan met deze organisaties. Ik ga zorgen dat ik een op maat gemaakt product kan leveren naar hun tevredenheid. Bijzondere producten voor bijzondere organisaties.

 

4 antwoorden op “Projecten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.