Bezinning

MWay productions | Bezinning | RodinBezinning

De feestdagen zijn voor mij altijd dagen ter bezinning. Uiteraard naast het gezellig samen zijn, lekker eten en drinken en feestelijke lichtjes overal. Overal hoor je kerstmuziek en iedereen is druk met voorbereiden, koken, cadeautjes inpakken en ga zo maar door.

Enorme stap

MWay productions | Bezinning | FootprintsNu bijna een jaar geleden vatte ik het plan op om mijn eigen onderneming op te zetten. Een enorme stap, dacht ik, maar dat viel achteraf gezien ontzettend mee. Ik heb er in ieder geval geen moment spijt van gehad. Een plan dat ik al zolang in gedachten had, is eindelijk werkelijkheid geworden.

Keuze

MWay productions | Bezinning | ArrowsEn de trots die ik vanaf de eerste dag voelde, voel ik nog steeds. Elke keer als ik een opdracht met succes afrond, weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het geeft me zo ontzettend veel voldoening. Zelfs de belastingaangifte doe ik met veel plezier, want het hoort er nu eenmaal bij en bevestigt dat ik serieus met mijn bedrijf bezig ben.

Passie

MWay productions | Bezinning | PassifloraMaar mijn leven bestaat natuurlijk niet alleen maar uit het hebben van een eigen onderneming, al is het absoluut iets waar je je met hart en ziel voor in moet zetten. Als je dat niet doet, is het gedoemd te mislukken. Een onderneming moet vanuit passie geboren zijn, alleen dan doe je wat je doet met volle overtuiging en zal de succesfactor het allergrootst zijn.

Leven

Naast MWay productions heb ik dus ook nog een leven.. En ook daarin zijn in het afgelopen jaar weer veel dingen gebeurd. Grote en kleine gebeurtenissen die er allemaal voor gezorgd hebben dat ik vandaag de dag ben wie ik ben. En dat is geen statisch geheel, elke dag weer komen er dingen op je pad, waardoor je, al dan niet bewust, een richting kiest.

Filosofie

MWay productions | Bezinning | IncenseHet klinkt misschien heel filosofisch of zelfs wel zweverig voor sommigen, maar dit afgelopen jaar heb ik absoluut zoveel meer over mezelf geleerd en heb ik mezelf meer en meer leren kennen. Ik weet heel goed wat ik wil en weet wat ik ervoor moet doen om dat ook te bereiken. Het kan niet allemaal in één keer, maar stapje voor stapje kom ik dichterbij. En ook de weg er naartoe is een mooi proces waarvan ik geniet. En soms ook baal, eerlijk is eerlijk.

Clichés

In deze tijd van bezinning blik ik terug op het afgelopen jaar. Wat zijn de hoogtepunten geweest? En wat waren de absolute dieptepunten? Zonder dalen zijn er namelijk geen pieken, zo simpel is het. Overal leer je van, hoe cliché dat ook klinkt. Hoe dan ook clichés zijn er niet voor niets. Als ze niet zo ontzettend waar waren, waren het geen clichés.

MWay productions | Bezinning | Rainbows

Vooruit

Ook is dit voor mij een tijd om vooruit te kijken. Nadat ik teruggeblikt heb, kan ik ik bedenken hoe ik nu verder wil. Wat zijn mijn doelen? Voor het komend jaar, maar ook voor de verdere toekomst? Dit is het moment om te zaaien wat je op een later moment wilt kunnen oogsten.

Afsluiten

En minstens zo belangrijk, wat wil je kunnen afsluiten? Waar moet een punt achter gezet worden? Zodat het niet langer een energie slurpend aanhangsel is en het dus een plek kan krijgen. Wegstoppen kun je het niet, daarom er maar beter een goede plek voor vinden.

Energie

MWay productions | Bezinning | LightbulbNatuurlijk is het heel makkelijk om negatief te blijven over de verdrietige of pijnlijke zaken van het leven. Maar daar kies ik niet voor. Ik wil aan de verdrietige dingen terugdenken op een goed manier. Weliswaar heb ik wat verloren, buiten mijn eigen wil om, maar daar wil ik niet om blijven treuren. Graag wil ik terug kunnen denken aan de fijne en mooie herinneringen uit die periode. Want alleen op die manier kan het mij juist energie geven, in plaats van dat er maar energie blijft lekken.

Praktijk

Het klinkt heel makkelijk, maar dat is het in de praktijk natuurlijk helemaal niet. Maar één van mijn favoriete uitspraken is, 2 stappen vooruit, 1 achteruit, het blijft hoe dan ook vooruitgang. En zolang je vooruit blijft kijken en gaan, kom je er wel. Wat mij ook meteen doet denken aan een andere gevleugelde uitspraak: You first have to reach rock bottom. En wanneer je die bereikt, is moeilijk te zeggen, maar je weet het wanneer het gebeurt. Vervolgens is er maar één weg, omhoog.

Positiviteit

Genoeg uitspraken en clichés voor nu. Ik wil graag dit laatste blog van het jaar afsluiten met positiviteit. Allereerst wil ik mijn trouwe lezers ontzettend bedanken voor het volgen van de ontwikkelingen. Ik weet nog heel goed dat ik mijn allereerste blog met heel veel tegenzin ging schrijven. Ik dacht echt dat dit niets voor mij zou zijn. Dat neem ik bij deze terug. Ik vind het heerlijk om te schrijven en zal hier dan ook nog lang niet mee ophouden!

2018

MWay productions | Bezinning | 2018Mocht je er ook van zijn, succes met de bezinning en overdenkingen. Verder wil ik eenieder alle goeds wensen voor 2018. Niet meer en niet minder. Laten we er wederom een mooi jaar van gaan maken. Ik heb er zin in!

 

 

Eén antwoord op “Bezinning”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.