Een dame met ruime ervaring op het gebied van eigen ondernemingen adviseerde mij om een blog te gaan schrijven. Mijn eerste reactie; dat is niets voor mij, waar moet ik over schrijven dan? En feitelijk weet ik dat nog steeds niet, maar ik ga toch een poging wagen. Deze dame heb ik namelijk hoog zitten en tot nu toe hebben haar adviezen mij bepaald geen windeieren gelegd. Dus daar zit ik dan, nota bene op Bevrijdingsdag, mijn eerste blog te schrijven. Eigenlijk heel toepasselijk. Want op het moment dat ik voor mezelf de knoop doorhakte om MWay productions daadwerkelijk ‘op te richten’, voelde dat ergens als een bevrijding. Jarenlang heb ik al met het idee rondgelopen, ik had zelfs al een ondernemersplan op de plank liggen. Alleen wist ik niet goed hoe ik moest beginnen, het moest van mijzelf wat concreter worden en vooral moest ik ervan overtuigd zijn dat het bestaansrecht had. Maar hoe zou ik daar ooit achter komen als ik alleen maar een onderneming op papier had uitgewerkt?
Dus besloot ik 2017 goed te beginnen. Een website moest er komen! Met goede vriend Jon Smak ben ik gestart met het bouwen van de website. Bijkomend voordeel, Jon is een uitstekend portretfotograaf, dus binnen no time had hij een passende foto geschoten voor de website. Uiteraard wilde ik mijn bedrijf ook echt vast laten leggen bij de Kamer van Koophandel. Dat voelde heel erg officieel en echt. Dat daarbij ook een btw-nummer wordt vastgelegd is niet direct het leukste, maar ook dat hoort er helemaal bij. Inmiddels ben ik met diverse partijen en projecten bezig en vraag ik me af; waarom ben ik hier niet eerder mee begonnen?? En dat geldt ook voor een blog schrijven. Nooit eerder gedaan en eigenlijk geen idee hoe het moet, aan welke regels ik moet voldoen en wat mijn mogelijke volgers leuk vinden om te lezen. Ik heb inmiddels geleerd dat ik minimaal 800 woorden moet gebruiken. En aangezien ik er nu pas ruim 300 heb, mag ik nog even door met mijn verhaal.
Wat wil ik met MWay productions? Volgens mijn website en flyers: “Vanuit de kunst van het verbinden, creëer ik om een doel te bereiken. Of dat nu een evenement, tentoonstelling of workshop is. Luisteren naar de behoeften en wensen, herhalen, aanvullen, navragen. Alleen dan kan het product ontstaan waarnaar u op zoek bent. Uw wensen en behoeften staan centraal.” Wat houdt dat in in de praktijk? Tijdens mijn studie Culturele & Maatschappelijke Vorming ben ik er achter gekomen dat ik het ontzettend leuk vind om te organiseren en te coördineren. Sowieso ben ik van nature iemand die het anderen graag naar de zin maakt, er graag voor zorgt dat mensen plezier hebben. Dat begon al op de basisschool, ik was de clown van de klas, altijd bezig met grapjes maken en iedereen aan het lachen maken.
Omdat een carrière als clown niet direct in mij op kwam, ben ik na de middelbare school eerst Frans gaan studeren. Maar als snel kwam ik er achter dat ik weliswaar heel erg van de Franse taal houd, maar eigenlijk vond ik het veel leuker om voorzitter te zijn van de studievereniging en met anderen feestjes organiseren, de introductieweek begeleiden en andere activiteiten bedenken en uitvoeren. Dat bracht mij, nadat ik besloot te stoppen met deze studie, eigenlijk heel snel bij de studie CMV. Vooral het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen, sprak mij enorm aan. Dat begon al in het eerste jaar met een zogenaamde ‘snuffelstage’ die ik liep bij een instelling voor mensen met een beperking. Die duurde maar een paar weken, maar ik merkte al heel snel dat ik het een enorme uitdaging vond om voor een specifieke doelgroep activiteiten te bedenken. In dit geval waren het activiteiten ter dagbesteding middels Beeldend Vormen (mijn hoofdvak).
In het tweede jaar was de belangrijkste stageopdracht een groot evenement organiseren. Deze keer mocht ik deel uitmaken van het team van Project Jasmijn. Dit project had als doel de sociale cohesie in de wijk te vergroten. In de praktijk kwam dat neer op naschoolse activiteiten voor kinderen van de basisschool. Dit waren kinderen uit de wijk, maar ook kinderen uit het AZC dat in de wijk lag. In die periode heb ik naast creatieve activiteiten, de kar getrokken voor het 1-jarig bestaan van het project. Het plan van aanpak, het draaiboek, het benaderen van alle partijen die een bijdrage gingen leveren, het aansturen van vrijwilligers en uiteindelijk het coördineren van de dag zelf, al deze taken heb ik voor mijn rekening genomen. Het derde jaar was mijn hoofdstage. In dat jaar heb ik gewerkt in een museum in Duitsland, das PAN kunstforum. Hier mocht ik ook weer van alles organiseren, zoals een interactieve rondleiding met basisschoolkinderen, een workshop voor vrijwilligers en het mede organiseren van tentoonstellingsopeningen.
Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding ben ik al gaan werken, want studeren is duur. In het begin heb ik voornamelijk administratieve functies vervuld. Maar ook heb ik 2 jaar lang als Coördinator Museumdiensten gewerkt bij het Zaans Museum & Verkade Paviljoen. En momenteel ben ik ook nog werkzaam als Area Coördinator. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij een stichting waar ik verantwoordelijk ben voor de coördinatie en organisatie van evenementen en zit ik in de Straatfeestcommissie van mijn eigen straat.
Kortom, organiseren en coördineren is mij op het lijf geschreven. Dus mocht je nog twijfelen over mijn diensten, ik denk dat ik bij deze heb laten lezen dat ik wel degelijk door de wol geverfd ben en uitstekend in staat ben u van dienst te zijn.
Wat een prachtige start!
Gefeliciteerd, je bent nu ook een blogger.
Wat mooi dat ik een onderdeel van jouw start mocht zijn. Met liefde gedaan!