Samen

Samen

MWay productions | Samen | Logo de parabool16 & 17 november was het dan zover, Stichting De Parabool bestaat 25 jaar en dat zou groots gevierd worden. Op 5 april van dit jaar ontmoette ik Ruth Berns en Rina van Vilsteren op de Beursvloer Deventer. Ze kwamen heel enthousiast op mij af en wisten het zeker, zij zochten mij! Oftewel MWay productions, want ze hadden hulp nodig bij hun calamiteitenplan en draaiboek. Alleen al door hun enthousiasme had ik heel veel zin om ja te zeggen. Samen zouden we wat moois gaan neerzetten.

1 Vergadering

Wat begon met 1 vergadering en kennismaking met de ‘feestcommissie’, werden al snel meerdere vergaderingen. En toen de mogelijkheid zich voordeed, besloot ik zelfs 2 dagen vrij te plannen om ook op de dagen zelf aanwezig te kunnen zijn.

Grondigheid & ruimte

De grondigheid waarmee georganiseerd werd, zorgde ervoor dat ik me heel betrokken ging voelen. Juist omdat ik geen medewerker ben van De Parabool had als resultaat dat ik met een andere blik naar het geheel kon kijken. Door mijn ‘gebrek’ aan kennis kon ik vragen stellen waar ze zelf niet aan dachten. En die ruimte gaven ze mij ook.

Commissie

MWay productions | Samen | FeestcommissieEen commissie bestaande uit Ruth, Rina, Anne, Debby, Maria en Rachel, 6 heel verschillende vrouwen met allemaal hun eigen knowhow die samen het feest steeds meer gestalte aan het geven waren. Prachtig om te zien. En hoe welkom lieten ze mij voelen! Waardoor ik me steeds meer deel uit voelde maken van deze commissie.

Up to date

Ook als het mij niet lukte om tijd vrij te maken, werd ik toch op de hoogte gehouden via de mail, kreeg ik een update van het draaiboek toegestuurd, enzovoort. Hierdoor bleef ik toch onderdeel uitmaken van de organisatie en kon ik ook op afstand meedenken over de invulling van diverse activiteiten.

MWay productions | Samen | Sfeer2Dresscode

Op een gegeven moment kreeg ik zelfs appjes met daarin voorstellen voor de dresscode, blingblingblauw, en of ik daar ook aan mee wilde doen. Uiteraard heb ik daar ja op gezegd, ook ik was twee dagen lang volledig blingblingend in het blauw. En het was ook nog eens superhandig, want door de blauwknipperende kroontjes, was de ‘crew’ goed te vinden in het feestgedruis.

Draaiboek

En wat waren het goed georganiseerde dagen! Zoals ik altijd al zeg, een goed draaiboek is het halve werk, als iedereen op de hoogte is van wat er te doen staat, wie waarvoor verantwoordelijk is en dit serieus neemt, heb je al heel snel een goed geoliede machine. Een dergelijk feest staat of valt bij een goede voorbereiding en samenwerking. En die samenwerking verliep ook perfect met de medewerkers van de Lebuïnus.

Lebuïnus kerk

MWay productions | Samen | LebuïnusDe koster van de Lebuïnus kerk, Marco Heemskerk, heeft een geweldig team om zich heen dat hun taken erg serieus neemt. Ze hebben allemaal zo hun eigen werkzaamheden en voeren die met verve uit. Deze mensen hebben er mede voor gezorgd dat het feest kon zijn in de kerk!

BHV

Tijdens de 2 dagen heb ik me opgeworpen als hoofd BHV en vliegende keep. Hierdoor had ik de vrijheid om veel rond te lopen, een helpende hand te bieden waar nodig en nog veel meer mensen van De Parabool te ontmoeten. Wat een warm bad is deze stichting!

Kernwoorden

Hun kernwoorden die groot in piepschuim aanwezig waren tijdens deze dagen zijn dan ook enorm toepasselijk en goed gekozen. PERSOONLIJK en SAMEN, dat is zeer zeker het gevoel dat ik krijg. En vooral ook het samen hebben we meer dan ten uitvoer gebracht. Samen hebben we deze 2 dagen georganiseerd en daar mogen we enorm trots op zijn.

The day after

En dan is er de day after. Het is klaar, het is voorbij. Wederom met z’n allen werd de kerk weer terug getoverd naar kerk en dat was het dan. Mooie herinneringen gemaakt en mooie complimenten mogen ontvangen.

Evaluatie

Maar als je dan denkt dat het klaar is. Nee, een goede organisatie zorgt uiteraard voor een evaluatie. Wat ging er goed, wat ging er minder goed of zelfs mis. Wat zou je volgende keer anders moeten, wat is er vergeten, waar hadden we beter of meer rekening mee moeten houden.

Sfeer

MWay productions | Samen | SfeerEn een evaluatie hoeft niet vervelend te zijn. In het geval van Stichting de Parabool doen we dat namelijk gezellig onder het genot van een lunch in een sfeervolle omgeving. Juist omdat dit een belangrijk onderdeel is van organiseren, moet je ook zorgen dat je dit laatste stukje serieus neemt en er de tijd voor neemt met de hele feestcommissie. Het is essentieel om ook hiervan een goede verslaglegging te doen, zodat er bij een eventueel volgend evenement op teruggepakt kan worden en ervoor te zorgen dat er nog minder fout kan gaan en welke zaken juist wel onderdeel moeten zijn en omdat die voor een enorm succes hebben gezorgd.

Projecten

Nadat dit alles is afgesloten staan de volgende mooie projecten alweer op mijn onverdeelde aandacht te wachten. Tijdens een zogenaamde heisessie bij de Bewonersvereniging Zandweerd, hebben we samen bepaald wat mijn rol gaat zijn bij de vereniging. Ik kan daar nog niet zo heel veel over loslaten, maar houd mijn blogs vooral in de gaten zodat je als eerste op de hoogte bent!

Weekend

Voor nu ga ik heel even genieten van het laatste stukje weekend dat ik even vrijgesteld ben van werkzaamheden. Maar je ziet al, doordat ik zelfs dan bezig ben met het schrijven van dit blog, dat ik het maar moeilijk los kan laten. En dat is niet erg, MWay productions is ontstaan vanuit een passie en die laat zich niet sturen. Die is er en daar moet je vooral ook geen beperkingen in aan willen brengen. Die passie is namelijk de drijfveer van mijn organisatie. Daarbij geniet ik met volle teugen, zelfs van het blog schrijven waarvan ik in eerste instantie dacht dat het helemaal niets voor mij was.. Zo zie je maar weer dat een open vizier tot de mooiste dingen kan leiden.

 

Eén antwoord op “Samen”

  1. Wauw leuk stuk Marieke! Heb ook genoten van jou aanwezigheid en kennis! Bedankt dat we je hebben mogen leren kennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.