Frustratie

Frustratie                   

MWay productions | Blog | Frustratie

De afgelopen tijd had ik blijkbaar nog af te rekenen met wat (onverwerkte) frustratie. Natuurlijk heb ik die proberen te verklaren. En als dat dan niet lukt… Ja, dan heb ik weer wat om gefrustreerd over te zijn… Vicieuze cirkels, je zou bijna zeggen dat ik er gek op ben.

Chinees Nieuwjaar

Een mogelijke verklaring is de overgang naar het nieuwe Chinese jaar geweest. Degenen die mij een beetje kennen, weten dat ik nogal wat op heb met die Chinezen. Of in ieder geval met hun wetenschap. Vorig jaar hadden we het jaar van de Hond en dit jaar hebben we het jaar van het Varken.

MWay productions | Blog | Chinees Nieuwjaar

Effecten

Al met al heel wat veranderingen. En die gelden voor iedereen. Alleen de een zal er meer last van (kunnen) hebben dan de ander. Ongedaan maken kun je de effecten niet, maar je kunt ze wel zoveel mogelijk tot een minimum beperken.

Drijfzand

Dit nieuwe jaar heeft als grote lijn het thema drijfzand. Niets is wat het lijkt. En dat kan zowel positief als negatief uitgelegd worden.

Interessant

Maar aangezien het Chinese niet mijn vakgebied is, adviseer ik je vooral om bij anderen te raden te gaan, want het is wel mega interessante materie en ik doe er zeker mijn voordeel mee om er wat van mee te snoepen. Voor meer informatie, lees onder ander hier .

Bambi

MWay productions | Blog | Bambi

Toch was er meer aan de hand dan de Chinese jaarwisseling. Want het sudderde nog even door ook, die frustraties. Want een week of 7 geleden kwam er ineens een bruut (tijdelijk!) einde aan mijn salsa-carrière. Tijdens een avond vrij dansen deed ik een move waar Bambi nog een puntje aan kan zuigen. Maar helaas was mijn knie daar niet op gemaakt.

Pijn

Gelukkig hoefde ik geen volledige rust te nemen, maar wel moest ik vooral op geleide van pijn doen wat ik moest doen. Daar zeg je me wat. En vervolgens vertelde de orthopeed me dat ik onder geen beding salsa mocht dansen, de eerste 6 weken in ieder geval. En nee, hardlopen vond ze ook geen goed plan. Bummer!

Reorganisatie

Dus dat vroeg om een drastische re-organisatie van de bezigheden. Niet meer hele dagen in de auto, want links en de hele tijd de koppeling bedienen was niet bepaald prettig. Ook niet hele dagen lopen, want weliswaar is beweging goed, maar op een gegeven moment liep mijn knie toch vol met vocht. En al zeker niet alleen maar stil zitten, want daar werd ie gigantisch stijf van. Ook niet goed.

Buurman

Gelukkig is mijn buurman fysiotherapeut en ik kon meteen bij hem terecht. Ook hij heeft me op het hart gedrukt absoluut goed mijn rust in acht te nemen. Pas na een week mocht ik met wat voorzichtige oefeningen beginnen.

Lamme & blinde

Ideaal zo’n buurman, want hij houdt ook letterlijk in de gaten in hoeverre je rust houdt en of je al wat soepeler loopt. In het begin was het namelijk echt strompelen. Het ‘mooie’ was wel dat hij zelf ook herstellende was van een blessure, dus ergens was het een beetje, de lamme helpt de blinde. Maar hij heeft me top op weg geholpen en ik krijg nog regelmatig een check up.

Uitlaatklep

En weliswaar had ik mijn ritme gevonden qua werken, maar daarmee was ‘het probleem’ nog niet opgelost. Want ik miste mijn uitlaatklep. Niet dansen én niet hardlopen, harder kon je me niet ‘straffen’. Want ik vind het echt niet erg om op de bank te hangen, maar als het móet, is het een ander verhaal.

Boksbal

MWay productions | Blog | Boks

Kortom, op zoek naar andere manieren om af te reageren. Een kennis had nog wel een boksbal over. Top idee! Ik kan het absoluut aanraden, je kan je prima op zo’n ding afreageren. Maar of het nou echt een sport is? Ongetwijfeld, maar niet voor mij.

Eten

En ondertussen ging ik ook gewoon door met vanalles in mijn mond stoppen, lees: eten. En als je niet zoveel beweegt als normaal, dan gaat je lichaam hetgeen je niet gebruikt opslaan, voor de dagen dat je eventueel je reserves aan zou moeten kunnen spreken.

Lijnen

In gewone mensentaal betekent dat zoveel als, ik kwam aan. En dus ben ik voor het eerst van mijn leven op mijn voeding aan het letten, tenminste op de calorieën en de koolhydraten. Dat valt niet mee voor iemand die de luxe heeft gehad nog nooit te hebben hoeven lijnen.

Oefeningen

Maar stilzitten en ernstig snel richting de 40 gaan, zet blijkbaar aan. En dat zijn niet de redenen waarom ik voor een nieuwe garderobe op pad wil. Dus aan de bak. In eerste instantie buikspieroefeningen en squats en langzaamaan uitbreiden.

Salsa

Inmiddels heb ik salsa weer voorzichtig opgepakt (zo fijn!!) en ook mijn huis is weer afgestemd op het nieuwe Chinese jaar. En met die ontwikkelingen merk ik dat de frustratie afneemt.

Behang

MWay productions | Blog | Behang

Gooi daar nog een middagje klussen tegenaan waarbij je de laatste restjes frustratie achter het behang plakt en je bent er weer.

Grenzen

Uiteindelijk toch van nut, frustratie, want je leert waar je grenzen liggen en wat je dus blijkbaar zo broodnodig (niet slim in mijn dieet!) hebt om lekker door het leven te dansen.

Les

Een lastige periode, maar wel weer leerzaam, en dat telt! Weer een van de lessen des levens die me een wijzer en rijker persoon maken.

Contact

Heb jij hulp nodig bij het (re)organiseren? Of kan ik je helpen waardoor jij minder frustratie hebt of krijgt over de dingen waar jij minder goed in bent? Bel of mail mij dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.