Vakantie

Vakantie

Geen plannen

MWay productions | Blog | PlannenDeze vakantie was er eentje die in het teken stond van geen plannen maken. Dat valt natuurlijk niet mee voor iemand die normaliter alleen maar bezig is met de boel organiseren. Juist daarom leek het mij perfect om het tijdens mijn vrije weken totaal anders te doen.

Uitdagen

Geen plannen maken, dat heb ik tot het uiterste gedreven. Want zo ben ik dan ook wel weer. Als ik mezelf uitdaag, doe ik het ook goed. Dus dat begon al met het niet boeken van een reis. Natuurlijk wist ik genoeg mooie bestemmingen om naar toe te gaan. Maar dat zou niet passen in het plan. Want een plan, dat was er niet en zou er ook niet komen!

Wensen

Kortom, tentje, luchtbed, backpack met kleding, gasstelletje en wat pannetjes, en go! Al gauw een mooi plekje gevonden waar het zonnetje heerlijk scheen. Water om een frisse duik te nemen binnen handbereik. Wat wilde ik nog meer?

Gastvrijheid

MWay productions | Blog | WerkIk werd uiterst gastvrij ontvangen. Alles was mogelijk. En dat paste wederom perfect bij mijn niet-plannen. Een natje, een droogje, alles was voorhanden. Aan mij de keuze om er al dan niet gebruik van te maken.

Nacht

De avond ging al snel over in de nacht. En dan kom je er al snel achter dat er nog veel meer is wat je niet kan plannen. Daar heb je niet eens een keuze in. En dan heb ik het over het meest besproken onderwerp van Nederland; het weer!

Koffiedik

Want ondanks alle apps die er maar zijn, blijft het toch koffiedik kijken. Helemaal voorspellen kun je het nooit. En aangezien het mijn eerste nacht in tijden in een tent was, was het allesbehalve aangenaam. Want behalve het slapen op een luchtbed met niets meer dan een dun tentwandje als scheiding van de buitenwereld, was er nog veel meer dat me ging wakker houden.

Weer

Het weer besloot namelijk halverwege de nacht om te slaan. De wind rukte aan mijn tentje en de druppels leken zo hard, alsof ze zich een weg door het tentzeil wilden boren. Mi gado, waar was ik aan begonnen? Was dit nou leuk? Zogenaamd relaxed op vakantie? Hm, ik begon er zo mijn twijfels over te krijgen. MWay productions | Blog | Nacht

Midden in de nacht

En weet je wat er dan ook altijd gebeurt, midden in de nacht? Overal, behalve wanneer je heerlijk in je eigen huis in je eigen bed ligt? Je moet naar het toilet… En daar wil je helemaaaal niet aan denken als je enige beschutting een slaapzakje is. Maar hoe harder je er probeert niet aan te denken, hoe harder je moet…

Toilet

MWay productions | Blog | ToiletEn ik hoef niet te vertellen hoe dat dan in zijn werk gaat als je op een verlaten veldje staat, met het dichtstbijzijnde toilet op een aardig stukje lopen met diverse obstakels, regen, wind en al zo meer. De rest vullen jullie zelf wel in hè?

Warmte

Goed, wat moet, dat moet. Negeer vooral alle geluiden, lichten, et cetera, die je hoort, ziet of die je je inbeeldt. Als de wiedeweerga weer die tent in. Warmte zien te vinden op mijn luchtbed en een eigenlijk veel te dunne slaapzak. Optimistisch als ik ben, heb ik geen extra deken meegenomen. En een degelijke flanellen ruitjespyjama is al helemaal niet te vinden in mijn backpack..

Back to basic

Maar dit is wel echt back to the basic.. Ik ga toch niet de eerste nacht al opgeven en mijn heil zoeken op een warmere, comfortabelere plek? Nope, dat zou niet des Mariekes zijn. Ik wilde in een tent, dus ik zou in een tent. Oprollen tot een klein balletje, slaapzak strak om me heen en warm worden. En jahoor, op het moment dat de ochtend begon te gloren, was ik weer warm en doorwaakt genoeg om nog een paar uur in slaap te vallen.

Zweet

En ook dat was ik alweer vergeten na jaren achtereen ‘luxe’ vakanties. Wanneer de zon na een regenachtige nacht weer doorbreekt, word je de tent uitgebrand, of erger nog, je drijft er bijna als vanzelf uit in je eigen zweet.. Heerlijk! Dat had ik toch niet willen missen!

Koffie

MWay productions | Blog | KoffieHoppakee, die tent uit en op zoek naar een douche en een bak koffie! Want waar ik ook ben, koffie is en blijft mijn beste maatje en zorgt dat de wereld er weer een stuk rooskleuriger uit ziet.

Extra

Uiteindelijk ook schoorvoetend om een extra deken gevraagd. Want regen en wind kun je aardig buiten houden, maar kou hou je niet buiten een tentje. En een betere nachtrust zou toch wel een bijdrage leveren aan het optimale vakantiegevoel.

Moraal

Wat is de moraal van het verhaal? Niets plannen is soms best heel lekker, zeker om even uit je comfort zone te stappen. En ik ga dit zeker nog vaker doen, want het bevalt me prima. Maar het is daarnaast een bevestiging dat ik het juiste metier heb gekozen.

Organiseren

Organiseren is mijn ding. Ik hou d’r van. Zeker niet alleen voor mijzelf, misschien zelfs wel vooral voor anderen. Ik maak het mensen graag naar de zin, wil ontzorgen en daarmee dienstverlenend bezig zijn. Daar ligt mijn hart.

Kunst

Dus na mijn vakantie, die gelukkig nog even duurt, ga ik me weer vol inzetten voor mensen die mijn hulp kunnen gebruiken bij het organiseren en coördineren. Of het nou gaat om een workshop of een training, ik zorg ervoor dat het uit de kunst wordt!

MWay productions | Blog | Hangmat

Vanaf 27 augustus kun je weer contact met me opnemen, want dan is het echt gedaan met mijn vakantie en kan ik weer gaan plannen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.